Innendørs folkepark

En innendørs folkepark på toppen av kjøpesenteret CC Gjøvik.

Fremmer utendørsaktiviteter for alle - året rundt

Hele parken er innglasset og påvirkes derfor lite av skiftende årstider på utsiden. Inne i parken er det alltid behagelig temperatur, grønt gress og fargerike planter. Her skapes et innbydende miljø for alle, og ikke minst et livsendrende tilbud for noen.

For eldre som vegres for å gå i vinterglatte gater, kan parken være et fristed uten bekymring, som bidrar til å opprettholde fysisk form - også på vinteren. Og for alle som plages av vinterdepresjon, kan parken fungere som behandling.

Parken er inndelt i soner for å imøtekomme ulike behov

Fra det store, åpne området som oppfordrer til sosiale aktiviteter, til stillesonen med behagelige sittemuligheter for én, finnes det plass til alle. I enkelte deler av parken projiseres  væreffekter i taket for å skape ulike atmosfærer i ulike soner.

I tillegg har parken et drivhus i øverste etasje, der både enkeltpersoner kan leie plantebed for å dyrke frukt og grønt til eget bruk, og lokale restauranter og kaféer dyrker råvarer til sine retter.

Bakgrunn

Basert på designfilosofien “Posthuman Design” og boken From What Is to What If av Rob Hopkins, valgte vi å kombinere temaene Lek, Fantasi og Bærekraft for å skape noe som kunne ha positiv innvirkning på samfunnet.

Forslaget ble en innendørs park på toppen av kjøpesenteret CC Gjøvik, som er innglasset og derfor tilgjengelig for alle hele året. Parken ble visualisert og konseptualisert ved hjelp av plantegninger, low- og high-fidelity prototyper.

Målet med parken er å tilrettelegge for en aktiv livsstil som kan bidra til forbedret fysisk og psykisk helse for Gjøviks befolkning. I tillegg bidrar parken til bærekraftige praksiser i lokalsamfunnet, da den driftes av solceller, benytter landareal som allerede er utbygd ved å bygge i høyden, og tilbyr både privatpersoner og lokale aktører å dyrke egne råvarer - året rundt.

Dette prosjektet ble gjennomført som et gruppeprosjekt i emnet IDG4113 User Centered Design to Post Human Design våren 2024 sammen med medstudenter og interaksjonsdesignere Gina, Sofie Elena og Harun.

Visualisering av parken på Sims

Prosjektrapport

Forrige
Forrige

Seismisk databehandlingssystem

Neste
Neste

Kursnet